ALCAR SENSOR HD raskaalle kalustolle

ALCAR SENSOR BLE tunnistimet Tesla Y ja 3 malleille

TPMS:n TULEVAISUUS ON ALCAR!

TPMS tulee sanoista Tire Pressure Monitoring System, eli rengaspaineenseurantajärjestelmä.

Heinäkuusta 2022 alkaen hyötyajoneuvoalalla tapahtuu merkittäviä edistyksellisiä muutoksia. EU:n uuden turvallisuusmääräyksen ECE 2144/2019 (ECER141) mukaan kaikki heinäkuusta 2022 alkaen valmistetut N1-N3, O3 ja O4 sekä M2 ja M3 luokkien hyötyajoneuvot tulee olla varustettu rengaspaineen valvontajärjestelmällä (TPMS). ALCAR on varautunut tähän lanseeraamalla uuden ja täysin 100%:sesti hyötyajoneuvojen yleiskäyttöön sopivan ALCAR Sensor HD (Heavy Duty) -tunnistimen keväällä 2022.

Se, mikä on ollut pakollista henkilöautoissa jo pitkään, tulee pian myös hyötyajoneuvoihin: rengaspaineen valvontajärjestelmä (TPMS). Väärä ja laskenut rengaspaine lisää merkittävästi renkaan tiehen kohdistuvaa kitkaa, joka osaltaan kuluttaa renkaan pintaa paljon nopeammin, kuin oikeilla rengaspaineilla ajaminen. Korkeampi vierintävastus lisää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä, samoin myös riittämätön rengaspaine vaikuttaa ajoneuvon ajovakauteen, ohjattavuuteen sekä jarrutusmatkoihin. Lyhyesti sanottuna, TPMS säästää renkaita, polttoainetta ja lisää ajoturvallisuutta. Nämä kaikki ovat tärkeitä asioita hyötyajoneuvojen kuljettajille.

Heavy Duty Sensor 02 Web

Uusi ALCAR SENSOR HD

Uusi ALCAR Sensor HD (Heavy Duty)tunnistin on yleistunnistin, joka voidaan ohjelmoida mihin tahansa hyötyajoneuvoon sopivaksi. Ohjelmoinnin lisäksi kiinnityksessä on huomioitu erikokoiset vanteet, tunnistin kiinnitetään vanteen ympärille erityisellä äärimmäisiä kuormien sitomista varten olevalla pantakiinnityksellä 17,5-24,5 tuuman kokoisiin vanteisiin. Näin tunnistimien jälleenmyyjällä ei tarvitse olla varastossa eri hyötyajoneuvoille erilaisia tunnistimia.

Ohjelmointi tapahtuu ALCAR Tech600 tai muiden valmistajien TPMS ohjelmointilaitteella erittäin nopeasti. Tunnistimen patterin kestoaika sama kuin OE tunnistimissa, eli noin 5 vuotta. Uusi ALCAR Sensor HD tunnistinta on saatavilla kaikkialta Euroopasta ALCAR jälleenmyyjiltä.

Näin asennat ALCAR SENSOR HD tunnistimen