Alumiinin valusta huipputehokkaaseen vanteeseen. Miten se tehdään ja kuka sen tekee?
Alumiinivanteen valmistaminen on kiehtova prosessi, johon kuuluu useita vaiheita. Kaikki alkaa seosharkosta, joka on alumiiniseoksesta valmistettu massiivinen kappale. Tätä harkkoa kuumennetaan sulatusuunissa yli 800 celsiusasteeseen, kunnes alumiini sulaa. Tämä sulatusprosessi on ratkaisevan tärkeä ja muodostaa perustan kevyelle ja erittäin kestävälle materiaalille ja sen ainutlaatuisille ominaisuuksille. Tarkka seossuhde, joka määrittelee DEZENT-vanteet, on yksi parhaiten varjeltuja salaisuuksia.
Kun alumiini on sulanut, se puristetaan muotteihin, tarkemmin sanottuna harkkomuotteihin, jotta vanteen perusrakenne syntyy. Valuprosessin aikana muotti pidetään tietyssä lämpötilassa homogeenisen rakenteen varmistamiseksi.
Tästä huolehtivat sulatusaseman ja valimon tuotantoavustajat. He huolehtivat sulatusprosessista, nestemäisen alumiinin kuljettamisesta valukoneisiin ja sen jatkuvasta täyttämisestä.
Manuaalinen työ on välttämätöntä
Valun jälkeen tehdään ensimmäinen yksityiskohtainen käsittely niin sanotulle esimuotille, jossa poistetaan ylimääräinen materiaali. Tässä käytetään edistyksellisiä koneita ja tekniikoita sekä vanhaa kunnon käsityötä ehdottoman tarkkuuden varmistamiseksi. Pinta tasoitetaan ja tarkistetaan epätasaisuuksien varalta. Tämän jälkeen tarvitaan vielä kolme muuta vaihetta. Tästä vastaavat röntgen-, mekaanisen käsittelyn ja kiillotusosaston tuotantoavustajat. Jatkuva laadunvalvonta on yksi kyseisten osastojen suurimmista nimittäjistä.

Yksitoista askelta maaliin
Maalaamoon tehdyn sisäisen matkan jälkeen alumiinivanteet puhdistetaan tyhjäksi yhdentoista vaiheen esikäsittelylaitoksessa, passivoidaan ja pinnoitetaan sitten erillisessä jauhepiirissä, jossa on 100 prosentin talteenotto. Pintatekniikassa passivoinnilla tarkoitetaan prosessia, jossa metallimateriaaliin luodaan kohdennettu suojakerros, joka estää perusmateriaalin korroosion.

Puhdistusprosessin jälkeen vanteet puhdistetaan pölystä ja hiukkasista tehokkaalla pölynimurilla ja valmistellaan varsinaista maalausprosessia varten. Niin sanotussa maalausuunissa ensimmäinen maalikerros, pohjamaalikerros, sulatetaan alumiinivanteen päälle jauhemaisena. Tätä värjäysprosessia sovelletaan materiaaleihin, jotka eivät kykene imemään värejä ja maaleja. Kun vanne kuumennetaan hitaasti, varsinainen väriaine yhdistyy pohjamaalikerrokseen muodostaen erityisen vahvan suojan. Läpinäkyvän tiivisteen, kolmannen maalikerroksen, avulla luodaan ensimmäinen este ympäristövaikutuksia vastaan. Tämän prosessin suorittavat jauhemaalaus- ja märkämaalaus-assistentit.

Kaikki TÜV vai mitä?
Tietokoneella lasketut ja mekaaniset simulaatiot ovat vain kolikon toinen puoli - TÜV:n kautta, joka on riippumaton testausorganisaatio, DEZENT suorittaa myös laajoja ajotestejä. Vain tiukat standardit täyttävät vanteet hyväksytään ja valmistellaan toimitettavaksi.
"Kotkan silmin" ja rutiinilla jokainen yksittäinen DEZENT WHEELS tarkastetaan ja valmistellaan tuotannon viimeistä vaihetta - pakkaamista - varten. Tämän suorittavat tuotannon avustajat lopputarkastus- ja pakkausasemilla. Vasta kun kaikki on siististi pakattu, alumiinivanteet pakataan laatikoihin kuljetettavaksi edelleen täysin automatisoituun korkeavarastoon, mutta se on toinen tarina ja esitellään toisella kertaa.

Alumiinivanteen valmistaminen on siis erittäin tekninen ja tarkka prosessi, joka vaatii huolellista lähestymistapaa. Alumiiniharkon sulatuksesta lopulliseen laadunvalvontaan jokainen vanne käy läpi monia eri vaiheita, jotta se täyttää korkeimmat vaatimukset ja täyttää turvallisuutta, suorituskykyä ja estetiikkaa koskevat vaatimukset.
Jos haluat saada käsityksen siitä, miltä tämä teknologinen ihme näyttää ajoneuvossasi, voit tutustua nopeasti ja helposti 3D DEZENT vannesovittimeen
