Alcar

ALCAR

vannetuotanto

Meidän intohimomme

Ensimmäisestä luonnoksesta lähetykseen

Viisi-, seitsemän- vai monipuolainen vanne? Ristikkäiset vai parilliset puolat? ”Tärkeintä on intohimo”, AEZ pääsuunnittelija Christian Haderer kertoo. ”Olen ollut teini-ikäisistä ajoista lähtien innostunut kahdesta asiasta - autoista ja designista”, suunnittelija sanoo. Autojen turvallisuuteen liittyvien komponenttien valmistajana intohimo on yksi AEZ:n tärkeimmistä asioista. Tämä ”elämän motto” näkyy kaikissa vanteen kehitysvaiheissa, ensimmäisestä luonnoksesta aina valmiiseen tuotteeseen.

AEZ tuotanto

Kaikkien alumiinivanteiden koko valmistusprosessin aikana suoritetaan jatkuvia testejä korkeimpien laatukriteerien mukaisesti mittatarkkuuden, materiaalin homogeenisuuden, pintakäsittelyn, tiheyden ja visuaalisten vikojen osalta. TÜV Austria ja TÜV Nord tarkastavat uudet mallit ja vanteen kehitystyöt suurimmalle kantavuudelle ennen tuotannon hyväksyntää.

Olennaiset vaiheet käsin tehden

Korkeasta automatisointitasosta huolimatta ihmiset ovat välttämättömiä AEZ vanteiden monimutkaisessa tuotantoprosessissa. Alumiinivanteiden valmistus tapahtuu matalapainevalulla, jossa nestemäinen alumiini puristetaan alaosasta kiinteään muottiin - vanteen malliin - putkella. Tätä seuraa harjanteiden tarkka poisto käsittelyn jälkeisessä vaiheessa, joka tehdään kokonaan käsin. Seuraava vaihe on pulttien ja venttiilin reiän muodostus.

SRC pinnoite

Lyhenne tarkoittaa "Salt Resistant Coat" -nimitystä, 3-kerroksista maalausta - pohjamaalia, maalikerrosta ja päällyslakkaa. Pohjamaali on aina erittäin kova ja väriltään musta tai vaaleanharmaa, maalattu sähköstaattisesti ja joka" paistetaan" 210°:ssa 45 minuuttia. Todellisena "väriaineena" on nykyaikainen märkäpinnoite, joka levitetään 180°C:ssa. Läpinäkyvä viimeisin pinnoite ja ensimmäinen suojaus ympäristövaikutuksia vastaan on huippuluokan päällyslakka.

Järjestäytynyttä huippulogistiikkaa

Se on 49 metriä leveä, 100 metriä pitkä ja 24 metriä korkea ja sen sisäpuolella on pelkkää hyllyä kilometri toisensa perään. Puhumme ALCAR-konsernin huipputeknologian korkeasta varastosta Balvessa, Nordrhein-Westfalenissa, Saksassa. Siellä jopa 700 000 henkilöauton vannetta odottaa lähetettäväksi kaikkialla Eurooppaan. Se on intohimomme.

Our passion. Your wheel.