Muotoilun taidonnäyte

Molemmat ovat upouusia, ja molemmissa on ilmeikäs muoto. Kun espanjalainen ekstrovertti autosuunnittelu kohtaa klassisen poikkipuolaisen vannemallin uusimman muunnelman, tulos on ehdottomasti jännittävä. Ja jälleen kerran AEZ osoittaa, että se ei hukkaa aikaa reagoidessaan uusiin automalleihin, vaan esittelee aina yhteensopivat vanteet, joilla on tarvittavat sertifikaatit.

Klassinen rakenne kiiltävillä yksityiskohdilla

Poikkipuolaiset vanteet ovat syystäkin erittäin suosittuja. Niiden avulla voidaan yhdistää nokkelan hienovaraisia yksityiskohtia klassiseen perusrakenteeseen. AEZ Porto dark -vanteiden yleisilmettä hallitsevat hienovaraiset, kaltevalla pinnalla varustetut vanteet, kun taas keskiosa on pidetty hyvin kompaktina. Erikoinen ilme syntyy kiillotettujen puolien ja metallivärisen perusmaalin välisestä kontrastista. Esimerkkikuvassamme Cupra Formentorilla on AEZ:n 8,5x21-tuumaiset vanteet, ylpeä formaatti, joka tuo esiin Porto dark:n täyden yksityiskohtien rikkauden. Tätä vannetta on saatavana myös monissa muissa mitoissa 18 ja 21 tuuman välillä, joten se sopii erityisesti keski- ja ylemmän keskiluokan premium-autoihin.

Lihaksikas ja ylellinen

Espanjalainen Seat-merkki on tunnettu innovatiivisesta muotoilusta. Seatin urheilullinen lippulaiva, Cupra, on puntaroinut vallitsevaa tilannetta uudelleen perustamisestaan lähtien. Tämä on erityisen vaikuttavaa ensimmäisessä täysin itsenäisessä mallissa, Cupra Formentor -cross overissa. Matalammalla ja viistommalla kattolinjallaan espanjalainen erottuu SUV-coupéjen massasta, ja sille ominainen aggressiivinen etuosa, kun taas lihaksikas takaosa tyypillisine LED-nauhoineen ja selkeät, neljä pakoputkea tekevät Formentorista erittäin ilmeikkään mallin.

Laadukkaiden työkalujen ryhmä

Ulkonäöllisesti Formentor erottuu massasta, mutta teknisesti se luottaa hyväksi havaittuun reseptiin. VW-konsernin MQB-alustaan perustuva Seat on tuonut mukaan kaiken modernin ja päivittäiseen käyttöön sopivan, alkaen laajasta moottorivalikoimasta, joka yhdistyy seitsemänvaihteiseen kaksoiskytkinvaihteistoon (kuusivaihteinen manuaalivaihteisto on varattu vakiovarusteisiin). Alusta on lisävarusteena mukautuva, tilanjako on erittäin avokätinen, ja infotainment-järjestelmä on uusinta uutta, samoin kuin sen hallinta.

Jokaiselle jotakin

Moottorisoinnin osalta Formentorin asiakkaat voivat valita seitsemästä moottorivaihtoehdosta, jotka on osittain kytketty taajuusmuuttajiin ja vaihteistovaihtoehtoihin. Se alkaa 110 kW:n (150 hv) diesel- ja bensiinimoottoreilla ja etuvetoisilla moottoreilla. Muut nelisylinteristen nelivetoisten tehovaiheet vaihtelevat 140 kW:sta (190 hv) 228 kW:iin (310 hv). Kohokohta on 287 kW:n (390 hv) tehoinen viisisylinterinen VZ5, joka spurttasi nollasta 100 km/h:iin 4,2 sekunnissa. 1.4 e-hybridiä on saatavana 150 kW:n (204 hv) teholla tai VZ:nä 180 kW:n (245 hv) teholla.

Riippumatta siitä, minkä varustuksen valitset: Yhdessä AEZ Porto dark:n kanssa Cupra Formentor tekee aina hyvän vaikutuksen. Eri auto, eri maku? AEZ-vannevalitsin löytää jokaiselle mallille sopivan vaihtoehdon.

Jos etsit inspiraatiota tai haluat vain tutustua suureen AEZ-yhteisöön, löydät samanhenkisiä ihmisiä Facebook- ja Instagram-sivuiltamme.