Step 3: maalipinta ja tuulilasi

ilman ruostetta ja halkeamia

Jos olet ajanut paljon moottoriteillä, sinalla on varmasti kokemusta tästä skenaariosta: hiekkaa ja likaa pyörii ilmassa kovalla nopeudella ja osuvat autosi tuulilasiin raivolla.

Edessä ajavan tai vastaantulevan auton renkaista saattaa lentää pieniä kiviä tai hiekkaa autoosi. Näistä jää usein jälkiä tuulilasiin, konepeltiin tai puskuriin. Useimmissa tapauksissa voit itse paikata pieniä kiveniskuja.
AEZ DOTZ DEZENT STAHLRAD CONFIGURATOR FELGEN
 

etsi ja korjaa pienet maalipinnan vauriot

Maalipinnan pesun jälkeen maalivauriot näkyvät yleensä helposti. Erityisesti ne näkyvät konepellissä, pyörän kaarissa ja puskurissa. Aina maalipinnan vaurio avaa mahdollisuuden ruosteelle, joten ne kannattaa korjata heti kun ne on havaittu.
 

1) kiillota pinnalliset naarmut

 

———————-
Mitä tarvitset:
- Mikrokuituliina
- Auton kiillotusaine 
———————-

Pinnalliset naarmut tarvitsevat usein vain maalipinnan kiillotuksen. Pese auto ensin huolellisesti ja anna kuivua. Käytä autotarvikeliikkeissä myytäviä autollesi sopivia kiillotusaineita.

Levitä kiillotusaine pyörivin, tasaisin liikkein..

HUOMIO: Puhdistavia vahoja käytettäessä vaihda liinaa aina tarvittaessa, jottet hiero uusia naarmuja likaisella liinalla.
AEZ DOTZ DEZENT STAHLRAD CONFIGURATOR FELGEN
 

2) kiillota syvemmät pintanaarmut


MITÄ TARVITSET:
- KIILLOTUSKONE
- MIKROKUITULIINA
- KIILLOTUSAINE


Syvemmät naarmut vaativat maalipinnan paikkaamista.

Levitä kiillotusaine huolellisesti sienellä ja anna kuivua hetki. Tämän jälkeen kiillota kiillotuskoneella tasaisin liikkein.

AMMATTILAISEN VINKKI: Syvien naarmujen, jotka eivät lähde kiillotuskoneellakaan,  häivyttämisessä kannattaa kääntyä ammattilaisliikkeen puoleen.

Auton maalipinnan säännöllinen huoltaminen helpottaa auton pesua ja luonnollisesti lisää myös auton ulkonäköä.
AEZ DOTZ DEZENT STAHLRAD CONFIGURATOR FELGEN
 

3) maalinkorjaus pensseli erittäin syviin naarmuihin

 

———————-
Mitä tarvitset:
- Korjauspensselipakkauksen (auton värikoodin mukaan) 
———————-

Jos maalipinnassa on niin syvä naarmu tai kolhu, että pohjamaali näkyy, korjauspensselin on viimeinen vaihtoehto. 

Puhdista ensin vaurioitunut alue huolellisesti rasvasta ja liasta. Ravista korjauspensselipulloa voimakkaasti. Levitä varovasti korjausmaalia vaurioituneeseen kohtaan. Varo levittämästä liikaa, jottei se valu. Anna kuivua kokonaan. Viimeistele kohta korjauslakalla.

Mikäli korjattu kohta on edelleen näkyvissä, kannattaa kääntyä automaalaamon puoleen.

HUOMIO: Varmista, että korjauspensselin väri on identtinen autosi värin kanssa. Jokaiselle automaalille on oma värikoodinsa. Yleensä auton värikoodi on merkitty kuljettajan ovessa olevaan infotarraan tai käyttöohjekirjaan.
AEZ DOTZ DEZENT STAHLRAD CONFIGURATOR FELGEN
 

kiveniskut tuulilasissa

 

———————-
Mitä tarvitset:
- Tuulilasin korjaussetti 
———————-

Kiveniskut tuulilasissa vaativat nopeaa korjausta.

Ennen kuin menet autokorjaamoon, voit käyttää tuulilasin korjaamiseen korjaushartsia. Tämä estää lisävaurioiden syntymisen ja suojaa kiveniskun kohtaa lialta. Kiveniskut vaurioittavat reunoillaan tuulilasinpyyhkijöiden sulkia. Talvella pieneen kiveniskujälkeen jäävä vesi ja kosteus saattaa halkaista koko tuulilasin jäätyessään.

Jos halkeama on suurempi kuin kahden euron kolikko, alle 10cm reunasta tai näkökentässä, on koko tuulilasi vaihdettava turvallisuussyistä.

Muussa tapauksessa voit paikata pienet kiveniskut tuulilasinkorjaussetillä.

HUOMIO: Tuulilasin paikatut kohdat eivät saa heikentää kuljettajan näkymää. On myös muistettava, että korjaaminen on tilapäinen ratkaisu ennen koko tuulilasin vaihtamista.
AEZ DOTZ DEZENT STAHLRAD CONFIGURATOR FELGEN
 

Spring my ride Life VINKKI

 

Korjaushartsin sijaan voit käyttää pientä palaa kontaktimuovia hetkelliseen korjaukseen.